Lava cake ir šokoladainis, dažnai sutinkamas brownie pavadinimu – du nuostabūs šokoladiniai desertai, kurie užburia ir savo skoniu, ir tekstūra. Kiekvienas jų turi unikalų charakterį, tačiau abu suteikia tą pačią nepakartojamą saldžią patirtį.
Lava cake – tikra šokolado fiesta, kurios paslaptis slypi minkštame pyragėlio viduje. Pjaunant šį desertą, iš jo lėtai išteka sodrus, šokoladinis kremas, sukuriantis jausmą, lyg ragautum tikrą šokolado vulkaną. Tai – prabangus ir elegantiškas pasirinkimas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar tiesiog tuomet, kai norisi pasilepinti.

Tuo tarpu brownie, arba šokoladainis – jau kiek kitoks desertas. Nors ir yra minkštas bei tąsus, jis neatskiriamas ir nuo traškios plutelės!
Beje, šis šokoladinis pyragas gali būti įvairių variacijų – su riešutais, karamele, sūria karamele ar uogomis, todėl kiekvienas gali atrasti tai, kas jam patinka labiausiai.
Ir nors abu šiuos desertus paruošti nėra sunku, nesilaikant kelių taisyklių, galite labai greitai juos sugadinti! Mat svarbiausia yra tai, kad nė vieno, nė kito šiukštu negalima perkepti.
Šokoladainis su sausainių gabalėliais
Sausainių tešlai:
- 80 g sviesto;
- 80 g rudojo cukraus;
- 50 g cukraus;
- 1 didelio kiaušinio;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 210 g miltų;
- 1/2 šaukštelio sodos;
- 10 g druskos;
- 200 g šokolado gabaliukų.
Šokoladainio (braunio) masei:
- 250 g šokolado;
- 150 g cukraus;
- 150 g sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 60 g miltų;
- Žiupsnio druskos.
Gaminame sausainių tešlą: ištirpintą sviestą sumaišome su cukrumi. Įmušame kiaušini ir suberiame visus likusius ingredientus, išskyrus miltus ir šokoladą. Išmaišome ir beriame šokoladą, miltus. Sujungta masę atidedame į šalį.
Šokoladainio masei ištirpiname sviestą ir šokoladą. Išplakame kiaušinius ir cukrų. Į kiaušinių masę supilame pravėsusią šokolado masę, išmaišome. Supilame miltus ir išmaišome.
Dalį tešlos pilame i kepimo formą. Netvarkingais gabalėliais klojame sausainių tešlą ir supilame likusią šokoladinę pyrago masę. Beriame šokolado ir kepame 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Lava cake šokoladinis pyragėlis
Reikės:
- 35 g juodojo šokolado;
- 30 g sviesto;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- 1 v. š. miltų;
- 1 kiaušinio;
- Druskos;
- Cukraus pudros;
- Šviežių uogų.
Ištirpiname sviestą ir šokoladą. Mušame kiaušinį, beriame cukrų ir miltus, išmaišome. Kepimo formelę patepame sviestu, pabarstome miltais ir supilame šokoladinę masę.
Kepame apie 8 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Patiekiame su uogomis ar mėgstamais ledais. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!











































































































































































































































































































